Nestjes

Nadat we van de rasvereniging hiervoor toestemming hadden verkregen, is onze Plien op 24 oktober 2013 gedekt door Sjouwke Jorne fan Buten Ut. ( NHBS 2778589 )

Eigenlijk leek het net of Plien vanaf die dag ook zwanger was, ze ging in de bank liggen en was daar bijna niet uit te branden. Ze kon echt de hele dag daar genoeglijk blijven liggen, met zo nu en dan een onderbreking voor een plasje of een hap eten.

Onze andere Stabij Lobke snapte er niets van dat Plien helemaal niet meer in was voor een partijtje ravotten in de tuin. Maar Plien had wel gelijk! De dekking was succesvol verlopen, want 28 dagen na de dekking kon onze dierenarts d.m.v. de echo melden dat Plien toch echt zwanger was!

Op zaterdagavond 21 december is  na een dracht van 58 dagen de geboorte begonnen en heeft Plien na ruim 30 uur hijgen en puffen en af en toe ook even slapen,  zes prachtige pupjes geproduceerd. Er zijn drie teefjes en drie reutjes geboren, gelukkig allemaal gezond en levendig.

 

De namen van de reutjes zijn, Herre, Hidde en Jippe.

Die van de teefjes Rimke, Elske en Benthe.

Plien heeft alles verder goed doorstaan en was ook snel weer hersteld.

Onze Lobke bleek een goede “tante”, nooit te beroerd om ook even de pupjes schoon te likken of een spelletje te doen.

Alle pupjes (op Elske na, want die wilden we zelf houden), zijn door de dames van de puppybemiddeling, aan leuke enthousiaste, nieuwe bazen, gekoppeld.

Verder zijn wij  ook veel dank verschuldigd aan Henny Rozendom, de fokker van Plien en Lobke. Zij heeft ons op het pad van dit avontuur gezet en ons dan ook bij iedere stap, met raad en daad bijgestaan. Henny, dankjewel, het was een prachtige ervaring, we gaan het vast nog eens doen!