Over ons

Over ons

Welkom op onze website. Wij zijn Okke en Elma Sinnige. Beiden zijn we geboren en getogen in het zuiden van het land, maar wonen alweer heel wat jaren met veel genoegen in Friesland in het kleine dorp Irnsum (Jirnsum op z’n Fries). Ons dorp is gelegen aan de rivier de Boorn, wat vroeger een uitloper van de Middelzee was. Hier komt onze kennelnaam dan ook vandaan.

Toen we eind jaren negentig in Jirnsum kwamen wonen, hadden we eindelijk de ruimte en tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: er kwam een hond in huis.
Die hond was Stientje, een stabij kruising. Stientje kwam van één van de boerderijen uit de omgeving en was in alle opzichten een superhond met een heel lief karakter.

Na een jaar of drie kreeg ze gezelschap van Jikke, een laagbenige Jack Russell terriër. Zij was op haar eigen (terriër)wijze ook een geweldig hondje.

Nadat Stientje in 2009 was overleden, wilden we graag weer een hond met haar lieve karakter. Daarom hebben we ons verdiept in de Friese Stabij en kwamen we terecht bij de rasvereniging. We hebben ons op de wachtlijst voor de puppybemiddeling laten zetten en na zeven maanden werden we gebeld met het nieuws dat er een puppy voor ons was!

Dat pupje was onze Plien. Min of meer op de voet gevolgd door Lobke. Beide prachtige Friese Stabij dames.