Plien fan Fryske Komof

Plien's officiële naam is Plien fan Fryske Komof, (N.H.S.B. 2794789). Ze is geboren 13 mei 2010, uit de combinatie Boyke v.d. Kwaakhoeve (N.H.S.B. 2658641) en Twarres (N.H.S.B. 2504779).

Plien heeft een rustig, wat terughoudend karakter en is daarbij een verschrikkelijk lieve, aanhankelijke hond. Ze kan rustig een hele avond naast je op de bank liggen,maar ze zegt ook geen nee tegen een rondje ruigmuizen in de tuin met Lobke.

We hebben met Plien ongeveer anderhalf jaar gehoorzaamheidstraining gevolgd volgens de methode van de gehoorzame huishondenschool. Hier wordt veel nadruk gelegd op het zo goed mogelijk socialiseren van de hond in de opeenvolgende fasen van diens ontwikkeling, waarbij per individuele hond gekeken wordt hoe dit het best bereikt kan worden. Dit is voor de hond, maar ook voor de eigenaar behoorlijk intensief, maar we hebben er ontzettend veel van geleerd.

Omdat onze Plien zich zo goed ontwikkeld heeft, wilden we eens gaan kijken of ze volgens de geldende regels van de rasvereniging een nestje zou kunnen krijgen. Daartoe hebben we met haar een aantal hondenshows gelopen, waarbij het beste resultaat een mooie 2U op de Eurodogshow in 2011 was.

Verder zijn de heupen onderzocht, waaruit bleek dat Plien HdA heeft, net als haar beide ouders. Ook is ze onderzocht op PDA, dit in het kader van een oriënterend onderzoek dat opgezet is door o.a. de rasvereniging. Gelukkig is ze PDA vrij gebleken.

 

 

 

2. okt, 2014
Plien heeft haar eerste nestje eind december 2013 gehad. We hopen in de tweede helft van 2015 op een tweede nestje.

Indien u geïnteresseerd bent in een pupje van onze Plien kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via de contactknop op de website. Zoals ook al eerder genoemd, fokken wij uitsluitend volgend de regels van de rasvereniging.
25. okt, 2013
Plien Drachtig
Plien is tijdens haar laatste loopsheid op 24 oktober 2013 gedekt en op de echo die we vier weken later hebben laten maken bleek ze inderdaad drachtig! Vader van het nest is Sjouwke Jorne fan Buten Ut (N.H.S.B.2778589).